0

Doa 'Pagar'kan Rumah, Elak Dimasuki Penjahat

Posted by muhammad najmie on 7:14 PG
Rumah baru kena rompak.

TV, camera DSLR, passport, jam, KETA CIVIC, sume hilang.

It's a wake up call for us, that Allah itu Maha Kuasa. Kami redha...


So, untuk peringatan bersama, I nak share skit info apa yang boleh kita buat utk selamatkan diri kita dan harta benda kita, so that orang yang nak buat jahat tu tak akan terdetik hati or nampak rumah kita...pendek kata macam 'pagar' kan rumah kita la...InsyaAllah...

Sebelum keluar rumah :

1) Baca "Bismillahi tawakal allahu, la khaulawala quwatailla billa hi'ul azim" sebanyak 3 kali di depan pintu masuk rumah.

2) Baca ayat Qursi dari satu penjuru, pusing satu rumah (bayangkan je) dan bertemu kembali di penjuru yang pertama tadi (kira end to end la) sebanyak 3 kali (satu pusingan, satu ayat Qursi).


Setiap kali selesai solat fardhu/sunat :

1) Baca ayat Qursi sebanyak 7 kali

2) Baca Al-Ikhlas sebanyak 7 kali

3) Baca Al-Falaq sebanyak 7 kali

4) Baca An-Nas sebanyak 7 kali

5) Baca Surah Yassin ayat ke-9 sebanyak 7 kali


Setiap kali selesai solat hajat :

1) Selepas rakaat ke-12, diikuti dengan salam, sujud kembali dan baca "La ila hailla anta subha nakainni kuntum minazzalimin"

2) Mintak doa moga Allah s.w.t melindungi diri dan harta benda kita dari kejahatan yang datang dari muka dan belakang, kanan dan kiri, atas dan bawah



Ini petua dari mak/pak mentua I...InsyaAllah...sama-samalah kita amalkan...


0 Comments

Catat Ulasan

Copyright © 2009 Muhammad Najmie All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.